Just another day in God's own country! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Leonard Bleeker - WaarBenJij.nu Just another day in God's own country! - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Leonard Bleeker - WaarBenJij.nu

Just another day in God's own country!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Leonard

15 Januari 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland

Kanonne!! Wat is het hier verrekte lekker weer zeg!!! 25 graden, weinig tot geen bewolking en dat betekent dus VEEL ZON!!:D Je moet hier wel ontzettend oppassen met zon, want we hebben hier het befaamde gat in de ozonlaag en dat betekent verhoogde UV straling en dat betekent snel verbranden.
Als wij in Nederland factor 30 zonnemelk gebruiken dan is dat heel hoog! Dus vandaag kwam er een kennis van Pieter en ik trots vertellen dat ik niet zo eigenwijs ben als de rest van mijn landgenoten en dat ik dus factor 30 zonnemelk heb. En ze proestte het uit van het lachen! Wat blijkt nou? Factor 50 is hier heet meest gebruikte! Zo heftig is het hier dus!

Hoe dan ook, vandaag was een rustig daggie. Ik heb mn verblijfsrecht bij Pieter weer verdiend door her en der wat aan te klussen door ht huis heen. Niet te vlug willen, want dan help je jezelf onherroepelijk naar de klote!! Vandaag ben ik dus voornamelijk bezig geweest met ramen boenen! Het was een ontzettend klotewerkje omdat ik er voor geen meter bij kon! Maar goed uiteindelijk ist gelukt en ben ik de stray bus gaan boeken! Ik vertrek Zaterdag en dan kom ik (ongeveer) 6 uur later aan in Paihia en de (naar zeggen) imposante Bay of Islands.

Maar dat is zaterdag pas! Ik zal eerst eens vertellen hoe het gisteravond was! Folco zou me eerst meenemen naar Mission Bay (veel cafeetjes restaurantjes en dat soort meuk) maar ik zei dat ik daar eigenlijk niet zo'n zin in had! (als ik uit wil dan kan dat ook in Nederland.. Dus heeft hij het plan een beetje bijgesteld en me meegenomen naar Piha Beach (niet te verwarren met Paihia!!). Dus dat was de allereerste Scenic Tour! En gaaf dat dat was hey!! Ik heb hele mooie foto's van de zonsondergang genomen en van de zogenaamde Lions Rock!(als je de foto's ziet en je fantasie een beetje gebruikt, dan snap je wel waarom) Het was ongeveer een uurtje rijden over kronkelige weggetjes en je hebt het gevoel dat je in de middle of nowhere bent maar dat maakte het ook weer leuk! Ik zal kijken of ik vandaag nog even wat foto's ervan kan sturen want ze zijn absoluut de moeite waard om even te bekijken!

De zaken met de Nieuw-Zeelandse bank ASB zijn eindelijk geregeld! Ik weet hoe het internet bankieren werkt dus dat geouwehoer is EINDELIJK klaar!

Trouwens! Folco vertelde me dat een domestic flight in Australie ongeveer 10 euro kost!!!!!! Dus ik voeg Cairns zoals het nu staat mooi toe aan mn reisschema!!!

Vanavond doe ik weinig.. Want ik ga op Pieter passen (hij heeft dus net zijn operatie gehad en om ervoor te zorgen dat er iemand is als het mis mocht gaan heb ik besloten om maar even niks te doen vanavond! Morgen is het ook rustig, maar 's avonds gaan we naar Folco toe voor een gezellig avondje met de hele familie!

Dan dus vroeg onder de wol en de ochtend erop om 7:50 op de Stray bus naar Northland, the Bay of Islands, the meeting of the seas (tasmaanse zee en de grote Oceaan) en de dolfijnen!!!:D:D (en vast nog veel meer:P)

Wanneer gaan jullie mij nou eens vertellen hoe het daar is dan??;) Ik loop hier een beetje zo ongeveer alles te vertellen wat me hier gebeurd en jullie laten niks los over hoe het in Nederland is:S

Nouja ik hoor het nog wel;)

Groetsels mij;)

• 15 Januari 2009 - 09:39

Sam:

Hey Leo,

Fijn dat je het naar je zin heb daar!
    Trouwens alsnog gefeliciteerd, een beetje laat maar niet vergeten.
    Als je wat tijd over hebt dan mag je mij ook wel wat foto's sturen dan kan ik ook een ietsiepietsie meegenieten!

Heel veel plezier daar en pas goed op je zelf(ze tattoeeren je zo...hahaha)

grtjes,
    Sam

• 15 Januari 2009 - 10:05

Sam:

Mijn email is trouwens simsonhau@gmail.com

• 15 Januari 2009 - 16:59

San:

Het is hier koud! :P dus wrijf het er nog maar ff in ja die 25 graden daaroo!! mazzelpik!! ;)
    Je foto's zijn trouwens geweldig. K zet NZ ook nog (even) op me te doen lijstje ;) hihi
    Nou tot zo ver dit nieuwtje uit ons kikkerlandje :)
    xx