Here is an eye-opener!!!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Leonard
02 April 2009 | Nieuw Zeeland, Dunedin
Dat hadden jullie natuurlijk al gemerkt met het gezeik dat ze mn bagage kwijt waren en omdat mn creditcard het niet deed..
Maar het kan ook behoorlijk extremere vormen aannemen! Hoe extreem? Lees maar verder....
Een paar dagen geleden waren de britten, AP, Jorn (andere Nederlander) en ik aan het paintballen in Cromwell. Het laatste spel speelde zich af in een "stad" erg leuk moet ik zeggen. Ik had AP al uitgeschakeld en de britten lagen er ook uit, dus het ging tussen mij en Jorn. Jorn won het spelletje omdat ik al mn kogels er doorheen had gejaajgd dus het paintballen was afgelopen!! (of althans.. Dat dacht ik......)
Ik loop met Jorn de "stad" uit en ik zie AP en de britten! Ik doe mijn masker af en ik hoor een schot afgevuurd worden uit de hoek van AP en de britten. Daarna nog een schot en daarna voelde ik een pijn alsof mn linkeroogbol compleet ontplofte......
Rondje in de ambulance later komen we erachter dat het alles behalve goed is met mn oog. Ik kijk in de spiegel en ik zag geen oog meer! Mn hele oogkas zat dicht door de zwelling en dat uitzicht deed bijna spontaan mn andere oog weer open doen! Vandaar dat ik het ook niet kon laten om de grap te plaatsen.. Well here is an eye opener!
De paintbal is voor het grootste deel op mn oogkas terecht gekomen.. Dat is redelijk gunstig, maar de ellende wil dat een nog behoorlijk deel van de inslag plaats heeft gevonden aan de onderkant van mn oog.
Na een tweede controle in Queenstown werd ik linea-recta naar Dunedin gestuurd voor een uitgebreider onderzoek.
De diagnose die de arts heeft kunnen stellen is als volgt:
Ik heb twee behoorlijke zwellingen: 1 op mijn oogkas, de ander op mijn linkeroogbal
Ik heb een bloeding in mijn iris die gestelpt moet worden door de iris open te houden (daar heb ik dus medicfatie voor.
Nu het meer zorgelijke deel:
Ik heb een serie bloedingen op het netvlies die behoorlijk problematisch kunnen worden. Als deze niet herstellen kan de druk in mn oog te hoog worden of nog erger: mijn netvlies komt los en dat betekent onomkeerbare blindheid aan het linkeroog. Waar ik ook rekening mee moet houden is dat het drainage systeem rond mijn iris wel eens behoolijk beschadigd kan zijn waardoor het vocht wat aangemaakt wordt voor het glasachtig lichaam niet meer afgevoerd kan worden als daar teveel van is..
Ik heb door de bloedingen in het oog nu een plas bloed onder in het oog liggen die mn zicht behoorlijk vertroebeld.. Ik ben van bijna feilloos letters lezen naar bijna compleet blind gegaan, ik kan met mazzel misschien net de grootste letter bovenaan het papiertje lezen..
Morgen moet ik weer op consult bij de dokter en hij kan me dan pas meer vertellen. Als er geen verbetering in het verhaal zit, dan heb ik een behoorlijk probleem! Het is een worst case scenario, maar helaas niet ondenkbaar. Als de bloeding in mijn oog morgen op is geklaard dan zal het zaakje zichzelf uiteindelijk weer herstellen (dat is dan niet gesproken over het drainage systeem rond mn oog.. Dat is en blijft een heikel punt, dat zal later dus moeten blijken)
Als de bloeding niet stopt dan zal ik denk ik onder het mes moeten. Ik hoop er niet op! Ik hoop dat de bloedingen gestopt zijn. Maar dat zal morgen dus moeten blijken..
Moraal van het verhaal.. Het is altijd wat en zelden iets goeds.. Maar dat paintballen was wel een van de gaafste dingen die ik ooit gedaan heb:P
Het wordt vervolgd!
02 April 2009 - 06:15
Infidel:
Hee Koekebakker!!
Dus je ziet er nu knapper uit dan van te voren. Wat zal jij een aandacht van de vrouwen krijgen zeg!
Greetz,
Jeroen -
02 April 2009 - 06:52
JeZus:
Ik mag toch wel een beetje hopen dat het een 1 april grapje met verlengsnoer is?!?! -
02 April 2009 - 13:21
Jochem:
Whoo. Jah je zou bijna zeggen 1 april grap. Ma dat ist nie he Leo?
Ik vind t echt vervelend voor je! stevig balen! houd de moed erin he en laat je je vakantie er nie door verzieken.
Probeer nog wel een klein beetje heel weer in NL aan te komen he:P
take care dude!! -
02 April 2009 - 22:02
Michel & Roos:
Leo!
Heb je je gelukspop vermoord ofzo? Arme arme kerel!
We hopen dat het beter gaat en we willen je nog wel een keer in de ogen kijken!
Kusje <3
Roos en Michel.